… Foreste will consider it accordingly!!

De la Cheile Bicazului spre Lacul Rosu

De la Cheile Bicazului spre Lacul Rosu

Am plecat cu un grup de Subarete spre Piatra Neamt, la intalnirea anuala aflata deja la a treia editie. Eu unul particip prima data. Un drum frumos printr-o tara cu peisaje de exceptie. Drumul a fost cam lung si mai putin iesit din comun la ducere, prin Buzau – Focsani – Adjud – Bacau pana la  Piatra Neamt, insa a fost foarte frumos si chiar de exceptie pe alocuri la intoarcerea  prin Cheile Bicazului – Lacul Rosu – Gheorghieni – Miercurea Ciuc – Brasov.

De la Brasov pe o ninsoare de pomina, o parte a grupului inclusiv yours truly, am decis sa ocolim prin Rucar-Bran (evident in sens invers) si am luat-o usurel catre Bran. Drumul, pentru unul cu BMW ul ramas infipt in nameti, de cosmar, pentru noi, cei cativa cu Subaru, o fericire. Am mers foarte siguri pe noi pana la Dragoslavele si am urcat voiniceste pe Mateias. Ne-am intors prin Targoviste, mergand intins in timp ce, pe DN1, ceilalti au mers bara-la-bara. Nu am ajuns cu mult inaintea lor, dar a fost mult mai frumos drumul prin nameti!

Voiniceste prin nametii patriei

Voiniceste prin nametii patriei

In saptamana imediat urmatoare, am plecat la fel de curajos spre Pestera, cu gandul la cateva zile de balaceala intr-un jacuzzi fierbinte, cu berea in mana si ochii la viscolul de afara. Cu aceasta ocazie, am tinut mortis sa testez noile achizitii: anvelope Marangoni Meteo HP XL. Calitate / pret … merita banii.

Am plecat usurel spre Targoviste mergand anevoie prin viscol si am ajuns la intersectia cu drumul spre Sanatoriul de la Moroieni pe la 4 dupa-amiaza. Am si urcat cativa km in munte, insa am vorbit pe statie (CB) cu niste baieti care coborau de la Zanoaga-Bolboci ca sa nu ramana inzapeziti peste vikend si m-am cam agitat nitel….
Dupa inca un telefon dat la hotel la Pestera, m-am convins ca sunt sanse sa ramanem blocati pe acolo sambata respectiv duminica. asa ca am revenit in DN 71, de unde mai erau 18 km pana la Sinaia.

Am rezervat prin telefon camere pentru cei care au vrut sa ramana, inca o familie, am ajuns la hotel in Sinaia si nici doo ore mai tarziu eram in jacuzzi cu ochii pe ninsoarea de afara si cu o bere in mana.
Wel, … this is the Life!!!