Am oscilat cativa ani intre “penny-pitching” si “YOLO” si intr-un tarziu, mi-am luat cordu’ntre molari si am facut pasul. Cred ca inca mai ezitam daca nu gaseam masina asta, cu putini km (58k) si bine intretinuta. As fi luat-o de noua daca as mai fi avut de unde. Cum in ultima vreme in materie de masini “ecologia f**e bucuria”, ultimul an in care a fost fabricat modelul Forester cu putere de 240CP si 350Nm a fost 2017. Generatia urmatoare a venit cu motoare e-Boxer cu specificatii de … hai sa ma abtin!

Un accident usor din care Blue Foreste s-a ales cu bara fata umpic julita si capacul de la stergatorul de faruri pleznit, a fost motivul indirect. Vina a fost a soferitei intrata cativa metri pe contrasens, insa nu am avut rautatea de a o duce la constatare la politie unde sigur ii lua carnetul, asa ca am facut intelegere amiabila. La minunatii de la Euroins. Care intamplator sunt langa SMT. Unde, evident, nu am putut sa nu intru.

Aici l-am vazut pe Mr. Black Foreste abandonat in parcare de ceva timp. Si mi-a placut! Tare mult!
O decizie de a nu face rau cuiva care a gresit, mi-a schimbat mie viata.

Subaru Forester 2.0XT Platinum, 177kW / 241CP, 350Nm, cumparat de nou de la Autohaus Sieber GmbH – Deutschland la sfarsitul lui Nov. 2017 si inmatriculat in tara la inceputul lui Dec. 2017. Este ultima generatie de motoare Boxer puternice pe Forester.

This image has an empty alt attribute; its file name is BlackForeste_12APR2021-02-1024x768.jpg

Pretul imi cam depasea bugetul, ca atare am facut o contraoferta proprietarului prin cei de la SMT si mi-am vazut de altele. Dupa cateva zile imi aduc aminte de masina si de faptul ca nu m-a sunat nimeni de la SMT sau din partea vanzatorului, sa imi dea un raspuns. Asa ca sun la SMT si intreb ce si cum. Cum nu ma asteptam la o reducere de pret la nivelul contraofertei date, credeam ca vom avea noi negocieri. Insa … surpriza! Oferta mea a fost acceptata la valoarea data.

Vanzatorul, un om foarte serios pana la capat. Toate s-au legat snur. Masina asta trebuia sa fie a mea.
Idea Leasing. Avans. Finalizare acte. Numere preferentiale. … si m-am dus sa iau masina.

Si au trait fericiti pana la …. nu stai, asta e din alta poveste. Sau nu?